Rakas pääkaupunkimme toimii eturivin näyttämönä useille eri festivaaleille joita kesäisin järjestetään. Pidit sitten raskaasta hevimusiikista, tai vaikkapa rauhallisesta reggaesta, löydät varmasti pääkaupunkiseudun tarjonnasta juuri sinun mieltymyksiäsi vastaavia festareita. Seuraavassa artikkelissamme paneudummekin hieman vinkkeihin, joita pääkaupunkiseudulle matkaava festari-turistin tulisi tietää. Helsingissä liikkuminen saattaa ulkopaikkakuntalaiselle tuntua haastavalta, mutta todellisuudessa se on kätevämpää kuin missään muualla Suomessa, mikäli tietää mitä tekee. Huomaathan, että Helsinki on toistaiseksi Suomen ainoa kaupunki jossa kulkee metro. Tämä edesauttaa liikkumista huomattavasti. Ellet sitten ota vahingossa metroa väärään suuntaan! Onneksi tälle on olemassa vain 50%:n mahdollisuus, koska raiteita on kaksi: yksi itään ja toinen länteen.

Matka paikkakunnalle – mistä esimerkiksi majoitus?

Majoituksen varaaminen Helsingistä on syytä tehdä festivaalista riippuen niin aikaisin kuin mahdollista. Mikäli esimerkiksi olet tulossa huippusuosittuun Tuska-festivaaliin, suosittelemme hotellien ja majoituksen varaamista vähintään 6kk etukäteen. Majoituksia kannattaa ensisijaisesti etsiä AirBnB:n kautta sillä ne ovat huomattavasti halvempia kuin hotellit. Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevat hotellit saattavat pahimmillaan maksaa useita satoja euroja per yö, varsinkin kovana sesonkiaikana. Muualla kuin ydinkeskustassa ei valitettavasti kovin paljon hotelleja ole, mutta jos aivan pakko tällaisessa on majoittua, suosittelemme lämpimästi tarkistamaan Espoon Tapiolassa sijaitsevat hotellit. Tapiolasta pääsee keskustaan kätevästi joko bussilla tai metrolla n. 20 minuutissa ja onpa se ollut Espoon haluituimpien asuinalueiden listallakin!

Telttamajoitus olisi muuten suositeltava tapa yöpyä festareiden aikana, mutta Suomen kesä on valitettavasti sen verran arvaamaton, ettei sen varaan kannata hirveästi laskea. Mikäli olet jo maksanut itsesi kipeäksi festarilipuista, kannattaa majoitus olla sen mukainen, että pystyt itse tapahtumasta myös nauttimaan. Litimärässä makuupussissa nukkuminen ei välttämättä ole nauttimista ja voi pahimmillaan aiheuttaa kovan flunssan / kuumeen.

Tuska Open Air

Tuska on perinteinen metallifestivaali jossa on vuosien varrella esiintynyt maailman kovimpia raskaasta musiikkityylistään tunnettuja bändejä. Festivaali järjestetään Kalasatamassa, aivan meren rannalla. Soitettavan musiikin desibeleistä kertoo jotakin se, että keikka on kuultavissa Vuosaaressa asti, joka sijaitsee n. 25 kilometriä keikkapaikasta itään. Välillä on pelkkä meri joka kantaa äänen hyvin yli kahdenkymmenen kilometrin päähän.

Tuskaan tultaessa kannattaa olla valmistautunut vähintäänkin siihen, että korvakäytäväsi ovat kovilla seuraavat 3 päivää. Vastoin yleistä ajatusmallia, hevimusiikin festarit ovat yleensä paljon rauhallisempia kuin esimerkiksi rap-musiikilla täytetyt festarit. Vaikka hevareiden ulkomuoto saattaakin olla normaalia rajumman näköinen, he ovat suurimmaksi osaksi pohjimmiltaan todella leppoista väkeä. Mikäli siis menet festareilla sillä asenteella, että olet tullut pitämään hauskaa, saat luultavasti siitä eniten irti. Muista ottaa mukaasi vähintään korvatulpat, laastareita, varavirtalähteen, sekä riittävästi rahaa ikävien yllätysten varalta. Liput tapahtumaan kannattaa varata heti, kun ne tulevat myyntiin. Tuska on lähes joka vuosi ollut loppuunmyyty joten paikkoja on luonnollisesti vain rajoitetusti. Lippujen hinnat vaihtelevat 75-125€ välillä, riippuen minkälaista pakettia olet itsellesi etsimässä. Mikäli heräät liian myöhään lipun ostamisen kanssa, kannattaa tutkia Tuskan omat Facebook-sivut sillä ihmiset myyvät usein lippujaan sitä kautta. Kannattaa muistaa kuitenkin tarkistaa myyjän taustat hyvin jotta vältyt mahdollisilta huijaus-tilanteilta.

Festivaalit vedonlyönnin kohteena?

Nykypäivänä vedonlyöntiyhtiöiden kautta on mahdollista lyödä lähes mistä tahansa vetoa, jopa siitä, mitä esiintyjiä tulee millekin festareille. Tämä on ulkomailla ollut jo hyvin suosittu vedonlyönnin muoto, mutta se ei ole vielä täysin rantautunut Suomalaisten tietoisuuteen. Mikäli sinua kiinnostaa tämänkaltainen, vähintäänkin “outo” tyyli lyödä vetoa, suosittelemme lämpimästä tarkistamaan esimerkiksi www.pureudupeliin.com sivuston tarjoaman valikoiman. Sinne on listattu useita nettikasinoita jotka tarjoavat myös vedonlyöntiä palvelussaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *